lauantai 7. toukokuuta 2011

Suuri Seeprauudistus

Tietenkin seuraan sivusilmillä parhaillaan käynnissä olevia jääkiekon MM-kisoja, toki vain pitkänvedon diskurssissa. Tänään Fortuna (pun intended, kts. ed. blogimerkintä) oli minulle suosiollinen: arvasin kolme ottelua neljästä. Voittorahoilla aion matkustella, rällätä, ostaa uuden auton ja purjeveneen, loput sijoitan.

Kovin vain häiritsivät siellä kentällä ne tuomarit pelin kulkua. Jääkiekossa on kolme erotuomaria kentällä ottelun aikana. Vaikka he ovat järestään hoikkaa ja niertjää porukkaa, ja koettavat pysytellä sivussa toiminnasta, tuntuvat he alinomaan olevan kiekon tai pelaajien edessä. Muuttaapa peliväline joskus suuntaakin tuomarin luistimesta.

Jossain päin maailmaa on kuulemma jo keksitty suht toimiva JetPak, eli selkään kiinnitettävä reppu-rakettimoottori, jolla pääsee lentämään. Sellainen olisi kieltämättä näppärä jääkiekkoerotuomareitten käytössä, niin pysyisivät poissa tieltä. Toisaalta, plutonium-pohjaiseen suihkumoottoritekniikkaan perustuva JetPak olisi varmasti turhan ärhäkkä. Kallistun sittenkin perinteisen reppukopterin puoleen: se olisi paremmin kontrolloitavissa, siitä tulisi vallan vinkeä, tuprakka putputus-ääni, ja ilmassa paikallaan kimalaismaisesti leijailevat erotuomarit olisivat leppeää hyväntuulen-katseltavaa.

Seuraavassa blogimerkinnässä: Ovatko Platonin  "Pidot" -dialogin osapuolet "erostuomareita"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti