keskiviikko 10. elokuuta 2011

Swinging London 2011 - katso sarjat ja leffa!

Pitäisi varmaan tuosta Brittein saarten luokkataistelusta olla jotain napakkaa mieltä, muttei jaksa. Tällä kertaa fiktio on kuitenkin totuutta faktampi! Suosittelen erittäin lämpymästi (uusinta)katseluun seuraavaa kuvamateriaalia, joka on saanut viimeikaisten tapahtumien myötä aivan uuden, kylmäävän mielenkiintoisen lisätason:

* Sohvanvaltaajat (The Royle Family) Tässä sarjassa vähän on paljon, ja suklaapatukan syömisen jaksaminen on maraton. 1. ja 2. kaudet mainioita, kolmaskin ok.
* The Thick Of It. Britti-tv:n aatelia tämäkin. Parasta ja hysteerisintä poliittista kuvainraastoa koskaan, kolme kautta kahdella dvd:llä. Tällaista viiltävän älykästä ja nopeatempoista hauskuutta ei Suomessa tulla tekemään vielä ainakaan sataan vuoteen. Armando Ianuccin kirjoittamassa mestarillisessa yhteiskuntasatiirissa piruilun taide on hiottu täydelliseen huippuunsa. Kun politiikankin kentällä meininki on tätä (olkoonkin, että liioiteltua), niin ei ihme, että autot palavat ja näyteikkunat heläjävät.
* James Watkinsin 2008 ohjaama trilleri Eden Lake. Kusipääkauhua, jossa Straw Dogsin ja Deliverancen tehot päivittyvät hyytävän toimivasti 2010-luvulle. Tämä elokuva jos mikä näyttää, mistä vuoden 2011 mellakoissa on kyse. Samalla se toimii myös pirkkaniksinä: jos kohtaat huligaaniporukan, yritä niitata sen johtaja. Pätee muuten myös koulussa, jos kiusaajien kanssa tulee ongelmia, vink vink!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti