maanantai 24. tammikuuta 2011

Shit-city Salo II

Vääntö Salon tulevaan kaupungintaloon mahdollisesti hankittavasta tai hankkimatta jätettävästä prosenttitaiteesta jatkuu yhä tulisena, joskin vain sillä ehdolla, etteivät nimettömät meuhkaajat joudu kohtaamaan taiteilijoita ja kulttuuri-ihmisiä silmätysten.

Tänään Salon Seudun Lintukotosanomien mielipidepalstalla "veronmaksajaksi" itsensä tituleerannut, terveiden elämäntapojen ja maalaisjärjen puolesta ennenkin kirjoitellut Pentti Kataja oli nytkin liikkeellä kunnioitettavasti omalla nimellään. Tekstin otsikko oli "Olemassa oleva taide kelvatkoon". Hän ehdotti, että tulevan kaupungintalon seinille ripustettaisiin vanhoja taideaarteita. Viljo Hurmetta, Uuno Eskolaa, Eemeli Niinistöä. Näin säästettäisiin viisinumeroinen summa, ja "löysäksi rahaksi" näin muuttunut prosenttitaidepotti saataisiin uudelleenohjattua vammaisille, vanhuksille, veteraaneille, lapsille ja pandakarhuille.

En niin hirveämmin jaksa enää meuhkata prosenteistä tai harrastelijametreistä. Seuraan vain sivusta ja puistelen päätäni. Päkit ihmiset viihdyttävät minua perverssillä tavalla, saavat minut päivä päivältä tulemaan varmemmaksi siitä, että elokuvaohjaaja Todd Solondzin elokuvien ihmisnäkemys on täydellisin koskaan.

Mietitäänpä innovatiivista lähifuturo-Saloa vuonna 201x. Nokian uusi tuleminen, suojelusenkeleinä Ollila ja Wahlroos, Plazoja neljä, viides tulee keskelle Kiikalaa. Kiinteistömoguli Jorma J.Nieminen on tyytyväinen läpirunttaamiinsa kaavamuutoksiin, ja kiitokseksi kustantaa työntekijöilleen jetpakit. Kävelykadut ja työväentalot on saatu heivattua naisgenitaaliin. Kaupungintalon seinillä loistelee silkkaa ajattomuutta ja ajanmukaisuutta hohkaavaa viljoa, uunoa ja eemeliä...

Kaikki kunnia näille oldschool-vanh'mestareille, mutta jotenkin tulee mieleen, että seuraava askel olisi musiikin tukemisen karsinta siihen pisteeseen, että Saloon jää enää seniorien talkoohaitariklubi, jäseninään pentit, vilhot ja kyöstit.  Tanssipuolella uljasta uutta kaupunkiamme edustaisi ennen pitkää pelkkä raijojen, ritvojen ja railien tanhuryhmä.

Minä olen eri mieltä Pentti Katajan, veronmaksaja, kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti