perjantai 21. tammikuuta 2011

Ampumahiihto

Tänään tuli tv:stä naisten ampumahiihtoa.

Jerry Seinfeldin herkullisimpia stand-up -momentteja on pätkä, jossa hän pohtii, mikä on typerin talviurheilulaji. No, ampumahiihtohan se. Ensin hiihdetään, sitten ammutaan "sniper rifle":llä. Miksei yhtä hyvin voisi kehittää kesäolympialaisiin lajin, jossa uidaan jonkin matkaa, ja välillä kuristetaan joku?

Mutta hei: luulenpa, että 2010-luvun ampumahiihto on nykyisille kolmevitos-neljävitosille samaa kuin mitä mäkihyppy oli heille 80-luvulla! Ampumahiihtäjien nimet ovat nimittäin nykyään aivan yhtä kiehtovia kuin mitä kasarimäkikotkien nimet aikoinaan, tosin ehkä hieman perverssimmällä tavalla. En ole vieläkään päässyt yli esim. kroatialaisesta Jakov Fak:ista ja ukrainalaisesta Serhiy Semenovista, jotka ovat viime vuosina tulleet tutuiksi. Ja tänään 43.:nneksi sijoittui venäjätär nimeltä Svetlana Sleptsova. Ei muuten voi ihmisellä olla väsyneemmän kuuloinen sukunimi! Meikäläinenkin nukahti sohvalle viideksi minuutiksi, kun näin em. naisen makuuammunnassa!

Kun normaalihiihtopuolella kultakauttansa elää vielä norjalainen Petter Northug, tulee väkisinkin mieleen, että siistinnimisten mäkihyppääjien aika on auttamattomasti ohi. Nykypäivän Bulaut, Koglerit, Kalsot ja Felderit kisaavat tasaisella. Ja myös kesäisin, viheriöillä: jännitän tv:n golf-lähetyksiä seuratessani aina Fred Funkin puolesta!

En muista, kuka voitti tänään.

3 kommenttia:

  1. Juhani Peltonen aikanaan ehdotti uudeksi lajiksi ampumapainia, ja nythän meillä on jo haitaripaini, joskaan se ei ehkä tarkkaan ottaen ole urheilulaji perinteisessä mielessä. - Tuo ehdottamasi kuristusuinti (Tarzan-uinti !?) (strangle-swimming) voisi muodostua tosi-tv hitiksi ja lotto-arvonnan korvaavaksi koko kansan ehtoolliseksi, kun säännöt olisivat vaikkapa seuraavat: uimarit kauhoisivat vapaalla tyylillä, matka olisi vaikka 500m. mutta tietty aikaraja pitäisi alittaa. Ratoja, uimareita ja 'poijuja' olisi seitsemän (vrt. lottorivi).Jokaisen radalle pudotetaan randomilla 'poiju' eli maastakarkotettu somali, kurdi tai muu mustalainen, joka uijan tulee kuristaa. JOs mutiainen on niin onnekas että a) osaa uida ja b) pääsee pakoon, on tälle oitis myönnettävä oleskelulupa vuodeksi. - Kuristetuista muodostuisi siten sen viikon lottorivi, ja mahd. pakoon päässeiden osalta lottokone täydentäisi rivin. Ja jotta homma ei vaikuttaisi liian helpolta, ulkomaanpellen on sitouduttava kolmeen kierrokseen, siis siinä tapauksessa että pääsee pakoon. Näin saataisiin jännitystä ja pelikerrointa kasvatetuksi. - Kisaan voisi vielä yhdistää vanhan kunnon Linnanmäen Vedenneidot -systeemin, eli paikalla oleva yleisö saisi (maksua vastaan tottakai) pallonheitoilla pudottaa nuo em. 'poijut' altaaseen. Uimareilla (mies- tai nais-, tottahan tasa-arvo on itsestään selvää nykypäivänä!) tulisi olla Tarzan-mallinen lannevaate - siis ei uimahousuja - ja vedenalaiskameran kuvat takaisivat täten aikuisväestönkin herpaantumattoman kiinnostuksen ko. ohjelma'slottia' kohtaan ...
    Hoh hoh. Taidan pikkuhiljaa parantua flunssatsa.. atsah .. tshii !!!***

    VastaaPoista
  2. Kuristusuinti on siis Seinfeldin idea, mies on muutenkin komedian nero...

    Mukava, että flunssa on paranemaan päin, kuumetta saattaa vielä olla jonkin verran.

    "Puolet ihmisistä on dystopioiden kirjoittajia ja lukijoita, loput dystopioiden toteuttajia."

    VastaaPoista
  3. *TYKKÄÄ* ja Wulffmorgenthalerin mutashakki vielä

    VastaaPoista