perjantai 30. syyskuuta 2011

On Diaspora*:n aika.

Päätin sitten tehdä hypyn ennaltahehkutettuun tuntemattomaan viimeaikaisten Facebook-jobinuutisten innoittamana. Diasporasta on puhuttu pitkään Facebookin syrjäyttäjänä, mutta tuo Google+ on jossain vaiheessa kiilannut väliin. Diaspora oli kuitenkin kuvioissa ensin, ja tuntuu vilpittömämmältä, joten sinnepä registeröidyin.

Se, että Diasporan tutoriaalissa piruiltiin melko estoitta Facebookin perustajalle Mark Zuckerbergille, oli se oljenkorsi, joka sai minut kokeilemaan Diasporaa.

Siellä ei vielä ollut tuttuja. Tarkemmin ottaen yhtään. Ylläpitäjät antoivat automaattiviesteissään kuitenkin ymmärtää, että ihan viime aikoina Diasporaan on tullut "muutama" käyttäjä lisää...

Diaspora löytyy täältä: https://diasp.eu/

Systeemi on selvästi vielä lapsenkengissään, mutta voi luoja, kun tuo "riisuttu Facebook" tuntuikin todella freesiltä hellyttävästä kömpelöydestään huolimatta. Ei mainoksia, ei farmvillejä, ei parasiitin lailla leviäviä vihakolumneja. Ainakin tällä hetkellä Diasporassa on vain olennainen.

Ystävien paimentaminen ja kusipääkontrolli näyttää myös olevan Diasporassa huomionarvoisen näpsäkkää.

On semmoinen lämmin tunne, että tämän osalta uskaltaa pikkuhiljaa panna Puskaradio FM:n päälle ja alkaa exoduksen masinoimisen.

Omalta kohdaltani toiminnan painopiste on edelleen tässä blogissa, ja tullee olemaan vielä suht kauan.

Olisi kuitenkin mukava koettaa palailla virtuaaliseen kanssakäymiseen diasporaitse, ihmiset: en ole nimittäin saanut klikkailla teitä sitten 17.12.2010:en.

2 kommenttia:

  1. Kokeilehan Janne ihan huviksesi myös tuota Google+:aa. Olen itse käyttänyt palvelua parin kuukauden ajan ja todennut sen ylivertaisuuden facebookiin verrattuna. Viime viikolla oma facebook-ärsytykseni viimein kuohui yli ja deaktivoin oman tunnukseni.

    Olen erityisesti tykännyt G+:ssa sen monipuolisuudesta ja ihan oikeista hyötykäyttömahdollisuuksista. Palvelu toimii yhtäaikaa blogina, facebookin kaltaisena sosiaalisena mediana, sähköpostina, markkinointiväylänä, skypenä ym.

    En väitä, että Google olisi yksityisyyden kannalta yhtään facebookia pienempi paha (CIA:lle kaikki tieto kuitenkin menee), mutta ainakin se ärsyttää huomattavasti vähemmän.

    VastaaPoista
  2. Niin, ja olisihan sitten vielä tämä brasilialaisten ja intialaisten suosima Orkut.

    Mikä ei ole yhäkään lakannut hihityttämästä. Ja onhan tuokin ilmeisesti Google-sidonnainen palvelu...

    Vaan Orkutin luojan nimi pääsee kevyesti TOP-5.een!: Orkut Büyükkökten. Nimi ei ole yhäkään lakannut huutonaurattamasta.

    VastaaPoista