tiistai 20. syyskuuta 2011

Omat kelaukset III

* Kieleemme kuuluvat sanaparit ”Kiitos etukäteen” ja ”Kiitos jälkikäteen”. Ennen oli käytössä myös ”Kiitos keski­käteen”, mutta se jäi jostain syystä arkikäytöstä pois.

* Koettakaapa toistaa sata kertaa peräkkäin tasaisessa trioli-rytmissä sanaa ”romani”. Ette varmana pysty!

* Muistatteko kun Tyyneltämereltä löytyi se jättimäinen muovi­jäte­lautta? Tiesittekö, että sen vieressä lillui aavis­tuk­sen pienempi lautta, joka koostui Fazerin Parhaiden Tokyo-karamelleista?

* Antaakohan venäläisen Pervomaiskojen pormestari ansi­oituneille asukkaille, vieraille ja hyväntekijöille kaupungin avaimen sijaan kaupungin käsiraudat?

* Pitäisi perustaa käytettyjen autojen liike ihan vain sen vuoksi, että voisi panna kaikkien autojen hinnaksi 888,85€. Ja jokainen kaikkien eri seteleiden + kolikoiden muodostamalla tasa­rahalla maksava käteisasiakas saisi kau­pan päälle wc-harjan.

* 30-luvun Saksassa toimi myös kilpaileva, maltillisempi natsipuolue, jonka jäsenet jättivät lukemiaan kirjoja pöy­dälle auki alassuin. Joskus he myös panivat kahvi- tai tee­kupin kirjan kannen päälle niin, että siihen iskostui ren­kaan muotoinen tahra.

* Luulin 14-vuotiaaksi saakka lääkefirma Orionin olevan sperma­pankki. Hei, katsokaa nyt sen logoa!

* Moni ei tiedä, että viivoittimen on keksinyt kokaiini­riippuvainen itävaltalaismatemaatikko Joachim Hölzl (1871-1901).

* Profiili on ihminen, joka haluaa harrastaa seksiä ainoas­taan ammattilaisten kanssa. Käytännössä siis huorissa­kävijä.

* Alkusyksyn yllättävää, lämmintä jaksoa kutsutaan intiaani­kesäksi. Miksi kolean kauden iskiessä heinä­kuulle ei puhuta John Wayne -syksystä?

* Mies! Mikäli olohuoneen sohvalla kiveksiänne tunnus­tel­lessanne vaikuttaa siltä, että niitä olisikin vain yksi, ei ole onneksi syytä paniikkiin: asiainlaita korjaantuu nie­lai­se­mal­la muutaman kerran.

* Jos nakkikioskille halajavat muodostaisivat jonon ase­mes­ta korkean ihmistornin istumalla toistensa olkapäille, syntyisiköhän tappeluita, ja jos, mistä?