torstai 10. huhtikuuta 2014

Kesäteatteritarjontani 2014

Olette viime aikoina saattaneet ihmetellä, miksen ole ehtinyt vastata puhelimeen, tekstareihin ja sähköposteihin, enkä suostunut lähtemään keikoille. Tarvittaessa pahoitteluni, sillä teatteri on vienyt keväällä kaiken aikani, ja tulee viemään myös koko loppuvuoden. Olen rampannut tukka putkella Laskion, Vöylän ja Pökiön väliä treeneissä ja kylätoimikuntapalavereissa, mutta onneksi pahin suunnittelu- ja ulkoaopetteluvaihe on jo ohi, ja pystyn pikkuhiljaa kerta kerralta keskittymään paremmin roolieni vaatimiin nyansseihin. Ensimmäiset pressinäytökset olivat viime viikolla, ja vastaanotto oli mielestäni melkolailla lupaava, kuten juuri painosta tulleiden, oheisten julisteiden sitaateista saatatte havaita. Melkomoista haipakkaa on ollut!

Taiteilijana olen jo pitkään halunnut tehdä teatteria, mutta koen vasta nyt minunnäköiseni ajan tulleen. Takavuosina olisin joutunut vielä näpertelemään diletanttien kanssa kaikenmaailman työryhmissä, mutta individualistisena nykyaikana, jolloin useampien roolien miehittämistä samalla ihmisellä ei katsota enää köyhäilyksi tai kituvien pikkuklikkiteattereiden hätähuudoiksi, on äärimmäisen kätevä toteuttaa useampiakin näytelmiä yhtaikaa. Eikä tarvitse enää porukoissa tuijotella kilvan kalentereihin, että käykö kaikille. Yhden ihmisen näytelmät ovat (kaltaisissani) taitavissa käsissä paitsi flexiibelejä, myös yleensä mobiileja, siirrettävissä, kunhan vain (laillani) malttaa pysyttäytyä viitteellisessä lavastuksessa, valaistuksessa, musiikissa, käsikirjoittamisessa, ohjaamisessa ja näyttelemisessä. Tulee halvemmaksikin, mikä on tärkeää tällaisena aikana, kun oli noita Nokia-uutisiakin jne., mikä on vaikuttanut kulttuurin kohdeavustuksiin! (= vinkki päättäjille) Periaattessa nämä tämänkesäiset näytelmänikin voisi esittää missä tahansa, mutta Laskion kylätoimikunnan puheenjohtajalla on käsittääkseni jotain vanhaa hässäkkää Vöylän porukan kanssa vuoden 2008 Paasilinna-näytelmän lipunmyyntitulojen suhteen, kun taas Pökiössä pari (maksavaa) tahoa ei halua olla kummankaan em. vihollisteatteriryhmän kanssa missään tekemisissä, kun oli se maksuhäiriökin Pökiön oman revyykirjailijan kanssa. Nimiä en tässä viitsi mainita.

Olette tervetulleita katsomaan vuoden 2014 kesäteatterinäytelmiäni. Luvassa on hikeä, tunteita, kyyneleitäkin. Antautukaa Thalian neljännen seinän lumoihin - ennen pitkää tulette unohtamaan sen, että lavalla onkin vain yksi mies! Eikä pelkoa näytösten peruuntumisesta, sillä niissä ei ole säävarausta. Ja jos flunssaa pukkaa, niin Buranalla mennään. Maksavaa yleisöä ei petetä.Kaikkiin näytöksiin (207 kpl!) on myös saatavana sarjalippu 5400 euron alennushintaan (ovh. 5427€), lippukoijarit.fi:n tai sen puhelinpalvelun (0700-123123, 9,95€ + ppm + esikoisesi sielu / min) kautta. Helsingin Sanomien edustajat ja elokuva-castaajat pääsevät näytöksiin ilmaiseksi, kunhan ilmoittavat tulostaan vähintään viikkoa ennen.

Vuonna 2015 on kesäteatterinäytelmikseni luvassa Raamattu, Alien - kahdeksas matkustaja, Tarzan, Gravity sekä vielä nimeämätön oma projektini, joka perustuu Annemari Sandellin elämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti