sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Fritz Väliliha kokkaa II

Tämänkertaisessa blogipostuussa mulkkiskokki
Fritz Väliliha loihtii keittua.
Kuvan veitsi ei liity tapaukseen.
No niin tyypit, tänään tehdään keittoa! Lähtökohtanahan on järjen näkökulmasta se, että mikä tahansa soppa, joka ei ole pelkkää kermaa, on ihmiselle hyvästä, ja jos meinaa painoakin pudottaa, ei ko. prosessi vaadi mitään Nutrilett-hinttailua, jossa joka lusikallisen hinnaksi tulee markka.

Tässä parsakaalipohjaisessa keitossa makea, suolainen ja tulinen kohtaavat. Niinhän se on vähän tällä planeetalla ihmisenä eläminenkin: lauantaina poimitaan marjat, sunnuntaina perunat, ja maanantaina kulli esimiehesi käristää ilmaisilla ylitöillä. Tämän keiton kohdalla tuntuu kuin lusikoisit maailmaa suuhusi. Keitto on koijaroimattoman ihmisen osa.

Torstaista minen sano mitään. Se, että syömme torstaisin hernekeittoa naama typerässä virneessä vain sen takia, että ollaan käyty pari hävittyä sotaa, on yksinomaan typerää.
FRITZ VÄLILIHAN KOLMINAISUUSKEITTO
 (Kahdelle, mutta jos on nälkä, niin yhdellekin riittää)

Tarvikkeemme ovat:
1 parsakaalinippu, saa olla kellervöitynytkin, koska sanomalehtien ja journalismin tapaan parsakaalikin vain paranee kellastuessansa.
Keitinvettä
Kasvisliemicubio Tuomaan lisäsuolaisuutta, voi jättää poieskin, jos sinäkin epäilet
Valkosipulinkynsiä tahi -mursketta maun mukaan
Pussykeitto (parsa / kukkakaali / sipuli / kasvis) rungoksi antamaan koostumusta
Ruoka-tai kuohukermaa
Chilirouhetta (itse käytän Santa Marian Chili Explosion -täytepussia, niin saa hyvää chilinmakua tarvitsematta ährätä hiki pääßä ala-arvoisen kertakäyttöpippurimyllyn kanssa
Pari pientä omenaa

Eli ei muuta kuin paloittele parsakaali keitinveteen. Muista ottaa sen mahdollinen käärinmuovi ensin pois. Jos tapanasi on kääriä myös vettä muoviin, ota sekin pois. Parsakaalin varren kelpaavuudesta kiistellään iankaikkisesti amen, mutta aivan hyvin senkin voi käyttää. Lehdet taas kannattaa nyppiä pois, sillä ne sisältävät vaarallista hermomyrkkyä, joka tappaa alle kymmenessä sekunnissa aivan helvetinmoisin krampein, ykskin kuoli heti. Oheista kasvisliemikuutio ja keitä tarpeeksi kauan, lisää tarvittaessa vettä. Kuoritut ja paloitellut omenat voi sekoittaa joukkoon matkan varrella. Kun parsakaalin ja omenan kovuus on antanut riittävästi periksi, kirnua seos varovasti sattumaiseksi soseeksi survimella, nuijalla tai muhjimella. Mukaan pussikeittojauhe, valkosipuli, chilirouhe ja kerma, vaikkapa tässä järjestyksessä. Sekoita tarpeeksi usein, anna kiehua vielä ainakin vartti. Ei ole kiire. Jos on kovin nälkä jo nyt, niin ota homo korppu ja opiksesi: kannattaisikohan ensi kerralla aloittaa aikaisemmin?

Nautitaan vaalean maalaisleivän ja Pepsi Maxin kera pitkät Novitan kalsarit jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti