lauantai 24. toukokuuta 2014

Parsa, parsar, pörs, pyrsit

Parsasesongit kannattaa aina käyttää hyväksi, vaikka harmillisen suuri osa tavarasta onkin ulkomailta. Parsa on kuitenkin sangen miellyttävä ja joustava luojanluoma, viherpuolen odotettu beaujolais nouveau! Toimii sekä keitettynä että paistettuna, suosin jälkimmäistä, lisukkeina Inarinjärven kokoinen kartoissa näkyvä lätäkkö voisulaa, keitettyä kananmunaa sekä vahvalti chiliä. Mutta toisaalta: ällös väheksy myös parsatangon sellaisenansa syömistä / tanssimista, sillä parsassa on miellyttävä, hernemäinen maku. Ikäänkuin varaslähtö kesään, notta!

Helppoakin, jopa minä onnistun. Olen lukenut parsan suosituspaistoajan olevan noin 5-7 minuuttia, mutta itse paistan kyllä kymmenisen. Ja muistattehan ennen paistoa paitsi huuhdella parsat, myös poistaa niiden puumaiset alaosat!