torstai 19. huhtikuuta 2012

Shit-city Salo V: Salon kulttuurin musta torstai

Salolaiset saivat tänään lukea Salon Seudun Sanomain viitossivulta, että

a) Halikon kirjasto tullaan lakkauttamaan,
sekä
b) Salon kaupungin kaikki kulttuuriavustukset tullaan lakkauttamaan vuonna 2013 (ilmeisesti pysyvästi, juttu ei kerro asiaa selkeästi).

- Tältä se nyt näyttää, sanoo kulttuuritoimenjohtaja Mirjam Martevo.

Periaatteessahan saisin käyttää omassa blogissani sellaisia sanankäänteitä kuin haluan. En tiedä, odottavatko ihmiset, että keksisin tähän asiaan jotain hirmu nokkelaa, tuoretta, ja ennen kaikkea hauskaa näkökulmaa. Oli miten oli, en kuitenkaan halua tähän hyvin alkaneeseen kevääseeni kunnianloukkaussyytteitä.

Toisaalta voi olla myös, että tämä on ns. "worst case possible" -uhkaus-uutisointi, koska ihan vielä ei ole nuija kopsahtanut. Päättäjät voivat periaatteessa päätyä päättävässä kokouksessansa johonkin päättömään almu-kompromissiratkaisuun, jonka seurauksena kulttuuriväen vissiin sitten odotetaan kiittävän kahvirahoista asfalttiin saakka kumarrellen?

Minulla on tänä vuonna keskimääräistä enemmän keikkaa Turussa.

Mikäli jollain on vireillä kommuuniprojektia Turussa tai Helsingissä, olen kuulolla.

En nyt oikein tiedä, "miltä se nyt näyttää", kun alkoi alkuiltapäivästä vituttaa niin että näkö lähti.

Minä kirjoitan tämän blogitekstini nyt, silläkin uhalla, että se vaikuttaa tänäkeväisen kohdeavustushakemukseni käsittelyyn.

Kulttuuri = Tapa elää. Viides käsky = Älä tapa. Siinä sanastoa Salolle, Kuusinen out.2 kommenttia:

  1. Mitähän tähän nyt sanoisi - muuta kuin 'otan osaa'. - Jotenkin toivoisi sellaista rolandemmerich -tyyppistä ratkaisua Salon tilanteeseen: jospa SEKÄ Uskelan- ETTÄ Halikonjoen tulvavedet nousisivatkin tänä keväänä tuommoisen vaikka vain 30-40 m. Siinä homehtuisi Joensuun kartanonkin parketit ja gobeliinit, vain rotevimmat ja röyhkeimmät nuoret miehet pelastuisivat Nokian tehtaan katolle... M.Martevo ainoana naisena heidän joukossaan... Olisko tässä synopsiksen tynkää??

    VastaaPoista
  2. Vähintäänkin. Emmerichiä rymistelymeininkiä tarvitaan juuri tässä 2010-luvun hektisessä ilmapiirissä, mutta ehkäpä juuri tämä olisi myös se oikea, uuspasolinistinen "Salò - Sodoman 120 päivää". Emmerich ja Pasolini ne yhteensoppii.

    VastaaPoista