lauantai 23. heinäkuuta 2011

Prince @ Hartwall 21.7.2011

Princen historiallisesta SuomenKeikasta lie jo kirjoitettu kaikki suht olennainen, mutta tässäpä omia irtohuomioitani, joita ette voi kommentoida, väärässä kun kuitenkin olette.

* Princen aikavyöhyke on eri kuin tavallisilla ihmisillä. Kun vähennät tämänhetkisestä ajasta 52 minuuttia, saat tulokseksi sen, mitä kello on Princen Aikaa (P.A.). Eli jos kello on vaikkapa 20.52, on se tasan kahdeksan P.A.

* Princen esiintymissopimukseen oli kirjattu myös semmoinen pykälä, että hän saapuu lavalle vasta, kun Hartwall-areenasta on imetty happi pois.

* Areenan käytävillä myynnissä olleet 30 euron "20Ten" -T-paidat olivat niin so last season. Mieleen kieltämättä tuli myös, että kun Deep Purple tulee samaan paikkaan keikalle 7.12. (liput 59€), tarjolla tuskin tulee olemaan "Come Taste The Band" -T-paitoja...

* Ylimeikattu, kulta-aikansa kuoren alla n. 25 vuotta vanheta ehtinyt ex-kasarinainen on henkeäsalpaavan säälittävä Ilmestyskirjan puuma, kuin hiusalan yrittäjä helvetistä.

* "Purple Rain":in lopussa ilmoille singottiin purppuranväristä konfettia, mutta joukossa oli myös kullanväristä konfettia. Tarkoittaako tämä sitä, että Princellä on myös piisi nimeltä "Golden Shower", jonka potpurimaisen läsnäolon onnistuin missaamaan? Toisaalta voi olla, että artisti niputti näin kaksi levyään, eli Purple Rainin sekä Gold Experiencen (1995)

* Prince on maailman paras kitaristi, eikä asiasta edes neuvotella. Lopettakaa se Hendrixin tilutuksen sokea palvominen ja keskittykää kuuntelemaan Princen taloudellisempaa ja luovempaa kepitystä, niin saataisiin pikkuhiliaa maailmasta parempi paikka, jonka joka kolkassa ei hermostunut sähkökitaravalli-scheisse raiskaisi ihmisparkojen korvia sekä aivoja.

* Minulla on semmoinen kutina, että vuoden 1995 kulttihittiä "Pussy Control" ei tulla Princen keikoilla kuulemaan vielä ainakaan vähään aikaan.

* Princen keikka perustui nytkin encoreiden lypsämiseen: yleisö pohjimmiltaan pakotettiin taputtamaan tarpeeksi, jotta Prince suvaitsisi palata lavalle ja jatkaa, noin vartin verran kerrallaan. Nyt suomalaiset jaksoivat taputtaa neljän tällaisen encoren edestä. Mikäli teknologia sen mahdollistaisi, Princen seuraavan levyn mukana tulisi punainen tangentti, jota tulisi kunkin kappaleen loputtua naputella vähintään 2000 kertaa kolmen minuutin sisällä: muuten ei seuraava raita lähtisi soimaan.

* Hyvä keikka, muttei niin hyvä kuin viime heinäkuussa Arrasissa, Ranskassa. Siellä sai rahojensa vastineeksi nääs pelkkää Princeä ilman (toki erinomaisesti laulaneita) sideshow-artistittaria.