perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ehecutti kakkimies

Päivän uutisten mukaan Suomessa on todettu yksi tapaus, jossa potilaalta löydetyn EHEC-bakteerin ominaisuudet muistuttavat saksalaista, tappavaa kantaa.

EHEC tarttuu ulosteen välityksellä. Käytännössä esimerkiksi siten, että kasveja kastellaan kakkavee'llä ja sitten syödään ne kasvit.

Mielestäni uutisessa olisi pitänyt kertoa, miten tämä yksittäistapaus on EHECcinsä saanut. Ulkomailtako? Aprillisillin palanpainikkeesta? Hollantilaisesta hevosenpasqa-pizzasta? Koska halaistua sanaa viruksen alkuperästä ei kerrota, täytyy sitten varmaan päätellä tapauksen olevan diskreetti ja liittyvän eroottis-koprofagisiin perversioihin (älä katso kuvat!). Potilas lie vielä hyvätuloinen, eliittiin kuuluva (perse)silmäätekevä. Nohitto: kun ei kerta faktaa heru, pannaan huhut liikkeelle, eikös'!

EHEC on siitä hieno virus, että sen assosiaatiot alittavat järjestään kaikki hyvän maun rajat. Mehän tiedämme, mihin rokottaminen perustuu? Aivan. Jään odottelemaan pakkorokotusjonoja, joissa panikoivat jodin-ostajalähimmäisemme lapsinensa jonottavat maanisesti kilvan saadakseen tykityttää suoniinsa paskaa.

Jahas', illalla on saatu jo tarkennusta, että Saksan-reissullahan tämä finni on viruksensa saanut. Yksityiskohtaisemmista detaljeista tietysti taas hyssytellään, joten ei vain yksinkertaisesti voi muuta kuin sherlockholmesiaanisesti päätellä notta Reeperbahnista takuulla. Sen ruskeitten lyhtyjen alueelta. Mieheltä pöpö peräisin, ja!, das pun intendead! Ihan saletisti!

"Germs originated in Germany"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti