torstai 30. joulukuuta 2010

Sumpin oletusasetukset

Kahvilakahvin default-kuppikoko näyttäisi olevan aina A eli pieni.

Vilhonkadulla kävellessä meinaa koko ajan kompastella ständeihin, joissa mainostetaan notta "Kahvi ja pulla 2,80€" tjsp. Vähänpä on kahvitarjous-neitsyen monttu ammollasa kun tiskillä luetaankin tuomio tyyliin "3,20€" tahi "3,60€". Että eipä koskenutkaan tarjous isoa kahvia.

Kuppivalikoimaa katsellessa sitä vaan alistuen, puolikatkerana panee merkille, miten se "iso kuppi" on käytännössä normaalikuppi, ja tarjoukseen kuuluva "pieni kuppi" muistuttaa lähinnä sormustinta tai pessaaria jossa on korva.

Muutamalla tilkalla saisitte JanneSedän onnelliseksi. Ette laskisi niitä tippoja, arvon kahvilanomistajat. Teidän mikkihiirikahvitarjouksenne ovat modernia laihialaisuutta, kulttuuria, jonka pitäisi kuolta suurten ikäluokkain mukana.

Kulta-aikoinani Hellsingissä asuessani sain kerättyä Sanomatalon Wayne's Coffeen leimakorttiin täydet kymmenen leimaa, minkä palkkiona sain ilmaisen kahvin. Vaan tiskillä käärme-s-vikainen trendimuija ilmoitti, että isoa kahvia ei saa ilmaiseksi. Niinpä päätin, ettei tämä kaupunki ole minua varten, ja muutin pois.

Kun on näin tarkkaa, niin vaikuttaapa siltä, että kahvista tullaan vielä käymään sotia.

Vai onko sittenkin niin, että kahviloissa tarjottavat kahvit ovat lakisääteisesti sitä maailman kalleinta sorttia, joka perustuu kenialaisnäätien kakkaamiin kahvinjyviin, pannullisen arvo katukaupassa 300 euroa?

Nähdäpä joskus katustandi, jossa lukee "Iso kahvi + pulla 2,80€", tai edes rehellisesti "Pieni kahvi + pulla 2,80€", niin se olisi kuluttajansuojan Nobel hetj'! "Varoitus! Koskee vain pientä kahvia!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti