keskiviikko 2. helmikuuta 2011

020211

Jaa-a!: kun on nyt sitten 2. helmikuuta 2011, eli ikäänkuin 2.2.11, niin onkohan moni mennyt naimisiin tänään klo 11.22 ihan vaan saadakseen sitten tutuille päteä notta meillä on palindrominaimisiinmenoaika, eikös me ollakin hauskoja. Ja monikohan menee naimisiin illalla, klo 22.11? Suurikohan osakohan heistä pyrkii siihen, että yhteinen lapsi syntyisi 11.11.11. klo 11.11.?

Jeesuksella, meidän Vapahtajallamme, oli varmaan helppoa byrokraattien kanssa, kun tarvitsi kirjoittaa kaikkiin kaavakkeisiin syntymäajaksi vain 0.0.0. Siihen aikaan ei onneksi tarvinnut vielä lutrata henkilötunnuksen loppuosan kanssa. Sehän keksittiin vasta Neuvostoliitossa yli 1900 vuotta myöhemmin. Hiukan siinä iltaseitsemän jälkeen.

4 kommenttia:

  1. Ei Jeesuskaan ihan noin helpolla päässyt, kun vuotta 0 ei ollut.

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa tuokin riippuu koulukunnasta. Kun Konstantinopolin kirkolliskokous vuonna 1286 päätti ns. apokryfisistä kirjoista, jäivät Raamatun ulkopuolelle, esim. Tuomaan evankeliumiin, selkeät viitteet vuodesta 0. Jotkut ovat myös esittäneet, että Jumalan virkkeen "Minä olen kaiken A ja O" jälkimmäinen kirjain ei olisikaan kirjain, vaan numero 0. Silloinen maltillinen paavi Honorius IV ei halunnut aikaan skismaa, ja tulkinnanvaraiseksi jäi kristinuskon aikakäsitys.

    Nykymaailmassa nolla-kysymys ilmenee useimmin eri maiden raamattuvyöhykkeillä. Tietyt papit katsovat kastetilaisuuksissa pahasti, jos joku erehtyy lausumaan turhaan adjektiivin "nollavuotias".

    VastaaPoista
  3. Muistelen jo aikaa sitten 'todistetun' että hra Jeesus syntyi n. 7 v. ennen ajanlaskun alkua - tämä väittämä on askarruttanut ihan hel***isti, siksi että JOS ajanlaskua ei ollut silloin, KUINKA on mahdollista tietää, että se oli just seitsemän vuotta ennen ?!? - Vähän kuin Aleksis Kiven 'Noin 7 veljestä'

    VastaaPoista
  4. Pläräsin aamulla Raamatun, enkä onnistunut löytämään sitä yksittäisjaetta, jossa annetaan kysymykseesi vastaus. Jossain päin Ilmestyskirjaa tai VT:tä se oli, ihan varmasti...

    VastaaPoista