tiistai 15. maaliskuuta 2011

Hajoaminen

Lauri Tähkä & Elonkerjuu sijaitsi listoilla noin neljän samantyyppisen bändin kanssa samoilla sijalukemilla, joten tämänpäiväinen musiikinmullistus on loppujen lopuksi ollut odotettavissa jo pitkään. Siitä huolimatta, että hajoaminen tapahtui noin 9 magnitudin voimakkuudella, se tuli yllätyksenä. Avustusjärjestöjen on hankala päästä Lauri Tähkä & Elonkerjuun vahvimmille ihailijavyöhykkeille, koska niissä täydellä volyymillä pauhaava musiikki läpäisee jopa avustustyöntekijöiden kuulosuojaimet. Uhreja arvellaan olevan viisinumeroinen määrä, joukossa ei tiettävästi ole botswanalaisia. Viimeisimmän tiedon mukaan Kiteellä on räjähtänyt erään fanin autokaiuttimien vasen takareaktori. Kyseinen subbari erittää harmaata savua, jot' ei kannata hengittää (15.3.2011 13:24). Ihmisiä kehoitetaan pysyttelemään ja pidättäytymään.

Moni maa on asettanut lentokiellon Suomeen. Etenkin lapsiperheet saavat matkustaa Suomeen vain erityisistä syistä (esim. Tapani Kansa). Kielto on ollut voimassa 90-luvun puolestävälistä lähtien.

Onneksi faniyhteisöt ovat kaikessa valveutuneisuudessaan noudattaneet annettuja katastrofiohjeistuksia. Kriisinaikaisia soitto- ja soittoäänirinkejä on perustettu, ja mikäli palvelupuhelinlinjat, Lauri Tähkä & Elonkerjuun kotisivut sekä karaoket menevät tukkoon panikoivien fanien ryysiessä, ovat faniyhteisöt sopineet hätäkokoontumispaikkoja, joihin kerääntyä Lauri Tähkä & Elonkerjuun hajotessa. Näissä kokoontumispaikoissa tulee olla ainakin yksi CD-soitin + varaparistot, Lauri Tähkä & Elonkerjuun koko levykatalogi, mielellään myös Spotify-yhteys.

Joka puolelta Suomea on kuitenkin kantautunut raportteja, joiden mukaan Lauri Tähkä & Elonkerjuu -kokoontumispaikoista on päässyt ilmaan Lauri Tähkä & Elonkerjuun musiikkia ulkopuolisten korviin! Mikäli Lauri Tähkä & Elonkerjuun radioystävällistä tuotantoa säteilee korviin edes noin 2 becquerelin voimakkuudella, on se jo omiaan aiheuttamaan peruuttamatonta vahinkoa kuuloelimistölle. "Maailma on renki" -kappaleen puoliintumisajaksi on laskettu noin 5000 vuotta. HUOM!: Edelläolevalla ei ole mitään tekemistä tekijänoikeuksien kanssa.

Tiettävästi Jyrki Katainen on jo leppyytellyt kansaa olemaan "pogoamatta keikoilla", mitä tulee suomalaiseen folkrockiin. Se on edelleen täysin harmitonta ja turvallista musiikkia, ja Lauri Tähkä & Elonkerjuun hajoaminen on vain äärimmäinen poikkeustapaus. Voimme siis nukkua yömme rauhassa vastakin.