torstai 20. tammikuuta 2011

Evoluutio v0.9

Miksi Jumalan pitäisi olla täydellinen, kun evoluutiokin näyttäisi olevan yhä kesken? Ihmiskunnan "kehitystä" on haukuttu jo suht riittävästi, joten eiköhän ole koirien vuoro.

Meillä ihmisillä on käynyt hyvä tuuri sikäli, ettemme ole ottaneet tavaksemme hillitä tyhmänrohkeimpia lajitovereitamme valjastamalla heitä. Näin olemme luonnonvalinnan kautta saaneet täysin vaivatta karsittua keskuudestamme omega-kretiinit, jotka väen väkisin haluavat tunkea naamansa esim. sirkkeliin, hiomalaikkaan tai paperikoneen telojen väliin. Vaan ihmisen parhaalla ystävällä tämä kehitys on yhä vaiheessa. Hyvin usea koira tuntee vetoa päästä välttämättä liikkuvien pyörien alle. Jatkuva, jääräpäinen viuhkuaminen ja adhd-pomppiminen auton, polkupyörän, traktorin yms. renkaitten läheisyydessä loppuu vasta, kun kulkuneuvo on pysähdyksissä tai koira hengetönnä.

Haluaisin nähdä yli-innokkaan cavalier kingcharlesinspanielin tai jackrussellinterrierin tunkevan kirsuaan Stephen Hawkingin liikkuvan pyörätuolin pyöräin alle niin kauan, kunnes kuuluu viu viu, ja paikalle saapunut Richard Dawkins joutuisi lopettamaan kituavan koiraparan tarkalla Glock-niskalaukauksella, oudon vino hymynkare suupielessään.

Ei siksi, että olisin sadisti koiranvihaaja, vaan ihan vaan siksi, että jos ironia olisi pokeria, olisi tässä vähintään värisuora. Curiosity killed the canine.