lauantai 8. tammikuuta 2011

Kaunis valhe

Juuri kun viikonloppuna alkaa tuntua tarpeettomalta, läiskähtää eteisen lattialle Gigantin mainoslämiskä. Sen sivuilta bongaa näppärästi ne tarpeet, joiden ei tiennyt olemassaolevankaan. Kuten esimerkiksi Nokian C3-puhelimen, jonka hinnan välittömästä läheisyydestä löytyivät sanat "täysi näppäimistö". Vaikka mikroskoopin kanssa tiirailin tuotteen mainoskuvaa, en löytänyt puhelimen näppäimistöstä Å:ta, Ä:tä ja Ö:tä.

Täysi näppäimistö my ass! JustJoo, ovathan ne varmaan jossain valikoiden uumenissa, viiden painalluksen päässä. Vaan minen suostu skandinaavisia kirjaimia häpeämään ja tonkimaan miljoonitse manöövereitse! Päällipisteet esiin, suomalainen firma vielä, häpeäisitte te! Hemmettikku pitäisi muuttaa vielä tässä vaiheessa nimi muotoon Jänne Küüsinën, ihan vaan sen takia, että sitten kun osallistuisin johonkin urheilukilpailuun, saisin verisesti loukkaantuneena boikotoida koko mittelöä vain, koska atk-järjestelmä on jättänyt kirjainten päältä pisteet poie!

Siis miettikää nyt. On vuosi 2011, ja tietokoneet valvovat avaruus-, puolustus- ja avaruuspuolustusjärjestelmiämme ydinkärkiä myöten, eikä silti saada kirjainten päälle noita kahta pahaista täplää! Kun kerran nuottien peräänkin saa'aan ne pisteet, niin mikä tekee kirjaimista tuon kummenpia! Joku raja näyttää ihmisenkin kyvyillä olevan, näemmä! Tiedemiehet ovat nostaneet jossain välissä kädet pystyyn ja julkilausuneet: "Olemme keksineet vuosisatojen saatossa ydinpommit, mikrouunit, puhelimet, autot ja viheltävät tekovaginat, Kuussakin on käyty. Mutta skandinaavisten kirjainten edessä mekin olemme voimattomia!"

Taysi nappaimisto, taeysi naeppaeimistoe, tästä lähin moiset vajavaisuudet ymmärtämättä jätän, ranskalaistyyppistä arroganssia käyttöönottaen. Suomi, sauna, sisu, pisteparit, perkele! Persut, ottakaa tämä piste-juttu agendaanne, niin saatte ainakin 20 prosentin kannatuksen saletisti, seuraavissa maalisvaaleissa, VinkVink!

Baudelairea mukaillen: suuren rahan takana on aina rikos, ja halvan hinnan takana on aina valhe. "Täysi näppäimistö": kyllä meni lauantaiehtoo piloille nyt, pitää varmaan ottaa pullollinen viinaa ja sammua, kun ei lotossakaan ollut.