perjantai 7. tammikuuta 2011

Totuus zombeista

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan julkaisema Maailman Kuvalehti on kerrassaan mainio, avartava tietopaketti, johon tutustuminen tekisi itse kullekin nimeltämainitsemattoman palikkapuolueen sokealle kannattajalle terää, mutta valitettavasti julkaisusta ei ole olemassa vielä tavutettua versiota. Uusimmassa numerossa oli lyhyenläntä, mutta herkullinen matkakertomus Haitista. Reissaaja Eeva Eronen oli tavannut päiväseltäs' voodoopappi Max Beauvoirin. Ja kun on voodoosta kyse, niin tottahan toki sivutaan myös kestosuosikki-aihettani eli zombeja:

"Zombien idea on ymmärretty länsimaissa aivan väärin, Beauvoir selittää. Tosi elämässä zombit eivät kävele kädet ojossa ja jahtaa eläviä – päinvastoin.

'Zombieksi tekeminen on rangaistus, joka annetaan rikollisille. Monessa maassa teloitetaan murhaajia, mutta haitilaiset ottaavat mieluummin pois halun tappaa', hän kuvaa.

Seuraavaksi hän alkaa kertoa siitä, kuinka Yhdysvallat yritti selvittää zombien salaisuutta 1980-luvulla, sillä Nasassa ajateltiin, että zombien voisi lähettää Marsiin."

Valmista leffa-ainesta, nimittäin!

Kuolemanrangaistuksen oikeutuksesta tullaan vääntämään maailmassa loppuun asti, ja aihe on jo kauan ollut kusenpolttama, joten emmekö voisi alkaa keskustella zombie-rangaistuksesta, tästä hyvinkin tehokkaan tuntuisasta sanktiosta? Eikö tämä toimisi myös raiskaajille, pedofiluksille ja talousrikollisille? Luulisi. Kannatan! Kaikkea, mihin liittyy zombeja, kannatan!

Maailman Kuvalehti löytyy myös ilmaiseksi netistä: http://www.kepa.fi/maailman-kuvalehti. Jos tykkää pysyä kartalla siitä, mitä planeetallamme tapahtuu ja miksi, muttei välitä matkustelusta tahi Viikkolehden vasemmistopainotteisuudesta, suosittelen MK:ta mukisemati, se sopii myös minkkiturkkiämmille. Ja melkeinpä uskaltaisin myös lyödä vetoa siitä, että joku on takuulla joskus vittuukseltansa tilannut tämän lehden Björn Wahlroosille...